Workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf

“Hoe je weer in contact komt met je lijf en echt geniet van seks – zelfs als je hoofd je altijd in de weg zit”

Stel je eens voor: niet genieten van seks is verleden tijd. Wat betekent het voor je als je voelt wat er gebeurt in je lijf tijdens een liefdevolle aanraking, zonder dat je je schaamt, verstart of je gedachten overuren maken?

Wil het maar niet lukken met echt genieten van seks?

Je bent een zelfstandige vrouw. Je relatie, je vrienden, je eigen ontwikkeling; die vind je allemaal belangrijk. Je investeert erin. En…

Je wilt volop genieten. Of in elk geval zoveel mogelijk. Alleen lukt het maar niet. Althans: niet zoveel als je zou willen.

Veel vrouwen als jij hebben deze problemen:

X Je hebt minder vaak seks dan je wilt 

X Je kunt niet goed opgewonden raken of weet niet eens hoe je opgewonden raakt

X Je voelt je futloos en onaantrekkelijk

X Als je seks hebt, zit je met je hoofd bij je to do list

X Of je schaamt je teveel om echt te genieten (dat stemmetje in je hoofd dat je uitmaakt voor van alles en nog wat…)

X Initiatief nemen doe je niet – je partner ziet je aankomen

Gelukkig hebben jullie een fijne relatie…

Of loopt de druk op en heb je seks omdat je er niet onderuit kunt?

En eerlijk is eerlijk: je zou het wel anders willen, maar het is ook wel makkelijk zo.

Ook lastig: naar je huisarts gaan om het hierover te hebben. Met je partner erover praten is al ongemakkelijk.

Maar het ergste is nog dat je het idee hebt dat je seksleven nooit echt vervullend zal zijn en je relatie er misschien zelf wel op stuk loopt.

 

Toch hoeft dit voor jou niet zo te zijn…

dr. Erna Beers, arts/seksuologe

“Hoe we hier in het Westen omgaan met seksualiteit is sterk bepaald door schaamte, taboe en een dubbele moraal. Terwijl seks zo leuk, lekker, verbindend en vervullend kan zijn.

Het Taoïsme liet me zien dat je seksualiteit op een andere manier kunt benaderen. En nieuwsgierig als ik als wetenschapper ben, heb ik me daarin verdiept. Zij zien seks als net zo belangrijk als eten, drinken en ademhalen. Op deze verfrissende kijk is de workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf gebaseerd. De combinatie met EMDR maakt dat jij na de workshop op een ontspannen manier naar seks kunt gaan kijken. En er echt van kunt genieten. Ook als je dat tot nog toe niet hebt gekund.”

Evelyn van der Stok, EMDR therapeut

“Als het gaat over seks, dan kunnen er heel veel belemmeringen in de weg staan om er echt van te genieten. Bewust of onbewust. Bij mij was zo’n belemmering een opmerking over mijn achterste van mijn zus in mijn puberteit. Ik was jaren later nog steeds meer bezig met hoe ik eruit zag dan met genieten van de vrijpartij.

EMDR wordt vaak geassocieerd met de behandeling van trauma’s. Daar wordt het ook vaak voor ingezet. Maar ook remmende gedachten en gebeurtenissen kun je met EMDR-technieken effectief aanpakken. En er positieve gedachten voor in de plaats zetten. Zodat je echt kunt genieten van jezelf en elkaar. En dat is wat je wil als je intiem bent met elkaar, toch?”

De oorzaak van je problemen

We zeggen maar gewoon zoals het is: als het om seks gaat, geldt de gouden (of misschien beter: gitzwarte) regel – use it or lose it. Als je niet regelmatig seks hebt, krijg je steeds minder zin, raak je steeds minder snel opgewonden en wordt het dus vanzelf steeds minder leuk. Het kan ook zijn dat je nog nooit hebt kunnen genieten van seks. Of dat je seks vies vindt of bang bent de controle te verliezen. Misschien vind je jezelf (of je partner) niet meer zo aantrekkelijk.

Omdat je negatieve gedachten hebt over seks, of negatieve ervaringen hebt, is echt genieten niet haalbaar (meer).

Hoe zou het voor je zijn als…

Je echt zou genieten van seks, zonder dat er gedachten door je hoofd spoken, je je schaamt of überhaupt niet aan seks begint?

De workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf helpt je echt te genieten van seks

In de workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf leer je wat jou tegenhoudt om echt te genieten van seks. Die belemmeringen pak je direct aan. De combinatie met EMDR is daarbij supereffectief.

Zoals de titel al zegt, leer je contact te maken met je lijf. Dat doen we allemaal netjes en respectvol, zonder seksueel tintje. Dat mag je voor thuis bewaren.

Doordat je contact maakt met je lijf, met je gevoel, merk je veel beter wat jij wil, wat jij nodig hebt. Tijdens de workshop leer je ook nog hoe je aangeeft wat je wil. Zodat je dat ook met je partner kunt bespreken.

Maar er is nog iets: genieten. Hoe doe je dat? Ook daar gaan we op in.

Na de workshop ben je wijzer in je hoofd én in je lijf, zodat je:

Kunt genieten van seks, zonder bang te zijn dat je de controle verliest

V Zelf het initiatief neemt om intiem te zijn

V Moeiteloos aangeeft wat jij graag wil

V En binnen je eigen grenzen voluit geeft wat je partner graag wil

V De verbinding voelt die je zo graag wil

Voluit geniet van seks, net als je partner

V Seks leuk vindt en er naar uit kijkt

V Straalt van zelfvertrouwen en energie

 

En ook: dat de relatie met jezelf én die met je partner beter wordt dan ooit!

Zo werkt de workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf:

  • Na één weekend echt genieten van seks
  • Unieke combinatie van EMDR, Taoïsme en seksuologie
  • Deskundige begeleiding door een arts/seksuologe en een EMDR therapeut
  • Oefeningen die je niet van je huisarts, psycholoog of seksuoloog krijgt
  • Supertevreden deelneemsters: 9,0/10
Het enige wat je hoeft te doen is je aanmelden. Je investering is slechts 247 euro incl. btw.

Praktische informatie:

– 8 en 9 december 2018

– 10-17 uur

– Luno Kitchen, Kerkbrink, Hilversum

– Koffie/thee/water, tussendoortjes, lunch op beide dagen inbegrepen

– 10 minuten lopen vanaf station Hilversum

– 2 minuten lopen van parkeergarage Gooische Brink

“Mijn probleem heb ik altijd verborgen gehouden, uit schuldgevoel en schaamte”

“Ik wilde seks om verbinding te voelen met mijn partner, maar zag steeds voor me hoe de seks zou lopen. Het werd zo erg, dat ik al weerstand voelde als ik dacht aan seks. Dat was echt heel vervelend. Ik kon niet meer genieten van het moment.

De workshop had meteen mijn interesse, omdat het aansloot op waar ik mee worstelde. Ik moest wel over een drempel heen om het met mijn partner te bespreken, omdat je het dan echt als probleem neerzet.

Mijn probleem heb ik altijd verborgen gehouden, uit schuldgevoel en schaamte. Tijdens de workshop voelde ik de vrijheid en veiligheid om er wel open over te zijn. Het hielp dat ik merkte dat dat voor de anderen ook zo was. Het was een diverse groep met diverse problemen.

De workshop heeft me duidelijk gemaakt dat ik niet gewend ben om mijn wensen aan te geven. En mijn partner ook niet.  We hebben na de workshop heel veel gepraat. Dat was verbindend en nu voel ik ook meer verbinding in het fysieke contact; meer met elkaar, meer samen. Als ik toch in mijn hoofd schiet, kan ik nu mezelf herpakken en bedenken dat het niet zo hoeft te gaan als ik denk. Gister ben ik naar de sauna geweest. Het was een heel nieuwe beleving: ik heb echt genoten, steeds meer lijf en steeds minder hoofd. Ontwikkelingen waar ik heel vrolijk van ben!

Voor vrouwen zoals ik, die gewend zijn alles te beredeneren en te analyseren, is de workshop super. Tijdens de workshop doe je veel, kun je minder lang nadenken. Het komt meteen bij je binnen en je ziet meteen wat voor effect het heeft.”

Simke, 34 jaar

“Het lukt nu om dieper opgewonden te raken en klaar te komen”

“Ik deed mee met de workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf, omdat ik me geremd voelde en pijn had tijdens het vrijen en moeilijk tot orgasmes kon komen. Tijdens het webinar en op de website kwamen Evelyn en Erna heel prettig over. Omdat ik de kosten prima vond en ik graag snel aan de slag wilde, ging ik ervoor.
Erna en Evelyn bleken zeer toegankelijk èn heel professioneel. De kennis op hun vakgebied is groot en hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik vond het prettig dat er alleen maar vrouwen zijn. Er was een sfeer van vertrouwen, waardoor iedereen open durfde te praten.
Ik vond het goed te beseffen hoe mijn ouders mij hebben opgevoed qua seksualiteit en hoe dat doorwerkt in mijn leven. En ik weet nu wat ik moet doen als ik met mezelf speel en de hoogste opwinding verlies. Ik dacht altijd dat het dan helemaal weg was. Maar door de heldere uitleg lukt het nu om opnieuw en dieper opgewonden te raken en klaar te komen.”

Janny, 60 jaar

Ik ben overtuigd

Dan is je volgende stap dat je op de knop hieronder klikt en je aanmeldt voor de workshop.

Kun je 8 en 9 december niet? Meld je dan hier vrijblijvend aan voor de wachtlijst. Je krijgt dan bericht zodra de nieuwe data bekend zijn.