Selecteer een pagina

Ginger – gepassioneerd erotisch masseuse

Het complete interview

Ginger (35 jaar) is erotisch masseuse. Op mijn vraag of ik haar mag interviewen in het kader van mijn opleiding tot seksuoloog, omdat ik graag leer hoe verschillende mensen seks zien, seks ervaren, reageert ze direct enthousiast. Via Whatsapp schrijft ze: “Superleuk dat je geïnteresseerd bent! Zou graag met je willen kletsen over mijn passie in het werk.”

Ik spreek haar en haar man op een vrijdagavond bij hen thuis. Het wordt een open gesprek, onder genot van een drankje en Franse worst.

Deel 1 – Erotisch masseuse of prostituée?

 

“Mijn werk is niet mijn werk”

Ginger en Gavin wonen in een huurhuis in het midden van het land. Een koophuis zit er simpelweg niet in, hoewel ze samen genoeg verdienen. Overal waar ze haar beroep moet opgeven, loopt ze namelijk tegen problemen aan. Zodra ze aangeeft dat ze in de ‘erotische branche’ werkt, krijgt ze nul op het rekest.

Verzekeringen zijn hetzelfde verhaal. Zo staat ze op de zorgverzekeringspolis van haar man om gedoe te voorkómen. Een levensverzekering is niet haalbaar, omdat ze meer risico loopt op bijvoorbeeld soa[1].

“Mijn werk is niet mijn werk”, legt Ginger uit. Ook als is ze erotisch masseuse, zonder de meest intieme handelingen, volgens de wet- en regelgeving wordt haar werk gezien als prostitutie, ofwel sekswerk. En dat staat gelijk aan illegaal, zwart werk.

Haar echtgenoot vult aan: “Als je in Nederland praat over prostitutie, dan denken mensen meteen aan illegale prostitutie, vrouwensmokkel, onderdrukking, pooiers, Oost-Europese vrouwen. Maar er zijn verschillende soorten sekswerkers, van erotisch masseuses tot de ‘echte’ prostituées en bijvoorbeeld SM meesteressen. Als er geen sekswerkers zouden zijn, zouden er hele rare dingen gebeuren.”

Ginger beseft dat ze dit werk niet tot aan haar pensioen kan volhouden. “Het oog van de klant wil tenslotte ook wat,” zegt ze lachend. Daarom is ze bezig een eigen massagesalon op te zetten, maar dat heeft veel voeten in aarde. De regelgeving van de gemeente houdt het tegen. Ze wil namelijk wel een ‘vergunde werkplek’[2].

“Voor een sekswerker is het lastig een vergunde werkplek te vinden in de regio waar hij of zij werkt,” geeft het rapport Sekswerk en geweld in Nederland aan. “Door de daling van het aantal vergunde werkplekken is het bovendien lastiger geworden een vergunde werkplek te vinden, wat een reden kan zijn om zelfstandig te gaan werken. Sekswerkers vertellen echter dat het in veel gemeenten niet mogelijk is een vergunning te krijgen als zelfstandige. En in andere gemeenten is het onduidelijk wat je als zelfstandige wel en niet mag. De mogelijkheden om zelfstandig te werken zijn dus beperkt.” [3]

Ook Ginger en haar man lopen tegen problemen aan bij het verkrijgen van een vergunning. In de gemeente waar ze woont, mogen vijf vergunde werkplekken zijn. Nu is er één ‘privéhuis’, maar de seksshops vallen ook onder de vergunde plakken, omdat ze peep shows hebben en ruimtes ‘om je even terug te trekken’.

Ook moeten ze heel veel investeren voordat ze überhaupt een vergunning kunnen krijgen.

Gavin vertelt: “Als je een garagebedrijf wilt starten, dan huur je een bedrijfspand en vraagt een vergunning aan bij de gemeente. Het is dan snel duidelijk of je die vergunning krijgt of niet. Maar bij het opzetten van een erotische massagesalon moet je eerst een bedrijfsplan schrijven, een pand huren, die geheel inrichten volgens alle regels en je smaak, en dan een GGD keuring aanvragen. Dan ben je voor een beetje salon al een ton lichter. Als de GGD z’n goedkeuring heeft gegeven komt de gemeente kijken. Daarna pas krijg je wel of niet je vergunning.”

Ginger houdt wel goede moed, omdat ze binnenkort een gesprek heeft met de wethouder over deze regelgeving. Maar ondertussen zijn er sekswerkers die op niet-vergunde werkplekken werken: een huisje in de tuin. Met alle risico’s van dien.

 

Bezoek aan sekswerkers bestraffen?

Ginger vindt het idee “kolder” dat de bezoekers van sekswerkers wellicht gestraft gaan worden.[4]

“Om een voorbeeld te geven: In Amsterdam mogen de dames geen contant geld meer aannemen, maar ze leven juist van het contante geld. Er zijn geen tours meer door het Red Light District, waardoor de dames minder inkomsten krijgen. Er ontstaat een kettingreactie op: de tours worden afgeschaft, de dames krijgen geen klanten, ze verdienen niks en gaat met lege handen naar huis, waar ze in elkaar geslagen worden door hun pooiers omdat ze niks verdienen.”

Door zo’n wet verplaatst het sekswerk zich naar de illegaliteit volgens Ginger. “Dan is je dochter, vrouw, moeder of vriendin die in de erotische branche werkt niet meer veilig.”

Ook soa zullen dan weer vaker voorkomen, zowel bij de vrouwen als hun klanten. “In clubs en salons kun je er namelijk vanuit gaan dat de veiligheid en de hygiëne voorop staan. Daar worden wij ook in getraind. Je eigen veiligheid staat altijd voorop.”

Qua gezondheid zorgt ze ervoor dat ze al haar inentingen heeft en zich elke twee maanden laat testen op soa. “De GGD komt in de salon, zodat je je anoniem kunt laten testen.” De uitslag ontvangt ze op haar mobiel.

 

“Elke fooi die ik krijg, gaat in mijn beha”

Ginger werkt in de massagesalon volgens de opting-in wet[5]. Dat houdt in dat de salon alle voorwaarden schept: de kamer, water, verwarming, handdoeken. Daarvoor draagt Ginger 50% van haar inkomsten af.

Een deel van haar inkomsten ontvangt ze contant. “Ik verdien daardoor meer dan de gemiddelde kassière bij de supermarkt”.

“Afgelopen week ben ik 38 uur aanwezig geweest in de salon en heb ik zelf bijna 1000 euro verdiend.” Met een lach: “Elke fooi die ik krijg, gaat in mijn beha en hoef ik niet af te leveren.”  Afgelopen week was een goeie week. Er zitten ook weken tussen dat ze 400 euro overhoudt.

“De meeste mensen werken in de erotische branche vanwege financiële redenen,” geeft Ginger aan. Andere voordelen zijn dat het ‘anoniem’ is en de inkomsten dagelijks of wekelijks worden uitbetaald. Passie is niet hun belangrijkste drijfveer.”

 

“Het was en is mijn eigen keuze”

Ginger doet dit werk sinds vier jaar. De aanleiding was een financiële crisis. Ze opperde zelf in de erotische branche te gaan werken, omdat ze al van jongs af aan zich afvroeg hoe het zou zijn om als sekswerker aan de slag te gaan. En omdat ze er in korte tijd veel zou kunnen verdienen. “Het was en is mijn eigen keuze.”

‘Achter de ramen in Amsterdam’ was niet wat ze wilde. Door een speurtocht op Google kwam ze op de erotische massage terecht: geen intieme handelingen, je wordt opgeleid, veiligheid staat voorop. In overleg met haar man besloot ze dat nooit geschoten altijd mis zou zijn. Als het niks had gevonden, was ze weer gestopt. “Blijkbaar had ik er ook nog gevoel voor,” zegt ze lachend.

“Mijn eerste dag was ik bloednerveus. Zeker omdat je voor de eerste keer met iemand alleen op de kamer moet. Echt heel erg nerveus. Maar het blijkt gewoon dat ik een bepaald gevoel of een bepaald iets heb, waardoor mensen echt kunnen genieten en kunnen ontspannen. Dat maakt het voor mij eigenlijk hartstikke leuk.”

 

Voetnoten:

[1] Seksueel overdraagbare aandoeningen. Gonorroe aan de penis bijvoorbeeld kan door aftrekken overgedragen worden.

[2] Een vergunde werkplek is een legale werkplek. In 2006 waren er in Nederland in totaal ongeveer 1270 vergunde seksinrichtingen, in 2014 waren dit er nog 833. In de afgelopen jaren zijn er nog meer werkplekken gesloten. (Bron: Sekswerk en geweld in Nederland. Aids Fonds 2018.

[3] Bron: Sekswerk en geweld in Nederland. Aids Fonds 2018

[4] Jongerenbeweging Exxpose bood begin april 2019 meer dan 40.000 handtekeningen aan bij de Tweede Kamer. Handtekeningen die zijn verzameld om het kopen van seks te verbieden. (Bron: NRC 11 april 2019)

[5] Als je in een seksclub, massagesalon of privéhuis werkt, werk je voor een exploitant. Je kunt dan in loondienst zijn of volgens het voorwaardenpakket (opting-in) werken. Bij het voorwaardenpakket werk je altijd voor een exploitant en ben je niet in loondienst. Jouw exploitant heeft een overeenkomst met de Belastingdienst, houdt de belastingen en premies over jouw inkomsten in en draagt deze af aan de Belastingdienst en het UWV. (Bron: Soa Aids Nederland)

Deel 2 – De praktijk

 

“Masseren is geen rocket science”

Ginger (35), erotisch masseuse sinds vier jaar, werd opgeleid door een “ouwe rot in het vak”: een dame die al een redelijke tijd in een salon werkt.

“Je leert de do’s en de don’ts. Zoals over de veiligheid in de kamer. Je leert dat je moet voorkómen dat je in een hoek gedreven zou kunnen worden. De deur, van de douche, van de kamer, moet altijd direct bereikbaar zijn.”

Maar ook dat de penis niet in de buurt van de vagina mag komen in verband met het risico op soa. Ze vult lachend aan: “En dat je de olie niet te heet maakt om brandwonden te voorkómen.”

“Tja, en het masseren zelf is geen rocket science. Het is kijken en luisteren. Luisteren naar het lichaam. Je krijgt natuurlijk ook de kneepjes van het vak om een orgasme tegen te houden of juist te versnellen, zodat het eigenlijk helemaal in jouw straatje past.”

Grenzen helder aangeven

Ginger legt uit: “In mijn branche is de klok heilig.” Klanten geven van tevoren aan hoeveel tijd ze willen en betalen daar ook voor. “Maar als ze gaan trutten en tutten of met opzet uitlopen, dan komt er gewoon een kwartier bij. Het klinkt heel zakelijk en totaal niet erotisch, maar het is wel werk en uitlopen doen ze in míjn waardevolle tijd.”

Ginger is een stuk mondiger geworden door dit werk. Ze was een grijs muisje dat altijd ‘ja en amen’ zei. Ze heeft haar eigen stem gevonden en heeft geleerd dat haar stem het ook waard is om gehoord te worden. Haar grenzen helder aangeven kan ze inmiddels goed.

Op zich zijn de grenzen wel duidelijk. Die worden uitgelegd voordat ze naar de kamer gaan. “Maar ja, mannen zullen mannen niet zijn als ze het niet proberen. Je bent natuurlijk wel naakt in de kamer met elkaar. De scheidingslijn is wel heel dun.”

De klanten mogen Ginger ook aanraken. Billen en borsten, maar de andere erogene zones niet. Het masseren en het aangeraakt worden doet haar ook wel wat. “Anders kan ik mijn werk ook niet goed doen. Je bent toch met iemands gevoel bezig, dus dat heeft ook effect op mij. Als het contact met een man leuk is en hij streelt me over mijn arm of geeft een kneepje in m’n bil, dan doet dat wat met me. Ik ben professioneel genoeg om te zeggen dat daar de grens is. Maar ik zou liegen als ik zeg dat het mij helemaal niks doet. Soms krijg ik ook wel een kriebel en dan zeg ik thuis: ‘Kom op, mee naar boven’.”

Zo vaak gebeurt dat trouwens niet na het werk. Ginger werkt twee dagen van 11 tot 11. “Niet dat ik 12 uur lang werk, hoor. Ik ben 12 uur lang beschikbaar. In de salon waar ik nu werk, lunchen we met z’n allen. Als er dan iemand komt, heeft ‘ie pech. Die tijd is heilig. En tussen de afspraken zit altijd minimaal een kwartier.”

In een andere salon was het minder goed geregeld. Daar was ze te lang doorgegaan met werken. Ze dronk te weinig in een te warme kamer. Dat leverde een week ziekenhuis op door uitdroging met nierfalen en een bloedvergiftiging.

In de huidige salon is alles heel goed geregeld. “Heel relaxt en iedereen laat elkaar een beetje in de waarde. Ze weten ook wat ik heb meegemaakt en houden in de gaten dat ik voldoende drink. Daardoor kan ik me ook beter openstellen om mijn werk te blijven doen. Ik zeg altijd: Je begint altijd bij het huisje. Een blij huisje is blije meisjes; blije meisjes maken blije heren en blije heren maken weer een blij huisje. Maar het belangrijkste is nog altijd blije meiden.”

Zelf houdt ze helemaal niet van het “gefriemel en gefrunnik”. Aaien mag wel. “Laat mij maar masseren, maar raak mij maar niet aan.”

Mannen vragen ook wel dingen die ze wellicht niet aan andere vrouwen durven te vragen. Laatst vroeg een man of hij naar haar vagina mocht kijken. “Wat wil je kijken dan, vroeg ik. Het is toch geen kijkdoosje?”

“Het is een mooi vak,” zegt ze ontspannen. Juist doordat ze zo goed haar grenzen kan aangeven.

 

Samen douchen

In de massagesalon verwelkomt ze mannen en vrouwen. Het overgrote deel van de klanten is man. Soms komen er ook stellen, meestal op initiatief van de man. En nog minder vaak komen vrouwen alleen om zich te laten masseren.

De medewerksters in de salon verwelkomen hun klanten bij binnenkomst in galajurk en op mooie, hoge hakken. Een afspraak van 30 minuten tot soms 2 uur wordt gemaakt of is al gepland.

Ginger doucht eerst samen met haar klant. Daar begint het aanraken al, want daar komen de meeste klanten voor: aangeraakt worden en de volle aandacht krijgen.

Daarna volgt de massage. Met handen en lichaam masseert Ginger de klant. Ze verricht geen “intieme handelingen”, zoals ze het zelf noemt. Alleen massage van de ‘uitwendige lichaamsdelen’ inclusief de penis, de clitoris, de borsten en tepels, de billen.

Soms heeft ze wel eens een discussie met een man. Bijvoorbeeld laatst, toen een man aangaf dat hij het douchen buiten het uur wilde laten vallen. Ginger is dan heel duidelijk. Mensen betalen voor haar tijd; niet voor haar. Dat is een verschil met een privéhuis, zoals een bordeel tegenwoordig heet. Daar betaal je voor de persoon. Voor de handelingen.

Ginger is een stuk assertiever geworden. “Dat heeft wel even geduurd,” zegt ze, ineens bloedserieus. “Maar in mijn kamer gelden mijn regels; het is mijn spelletje. Ik mag uitdagen, ik mag plagen, ik mag kiezen, ik mag kiezen. Die ander mag eigenlijk gewoon ondergaan. Ik geef. Die mannen nemen niet; ze krijgen.”

“Ik ben niemands bezit. Als ik al van iemand ben, dan is het van mijn man,” zegt ze stellig. En met een schaterlach: “Dat staat ook op m’n rug getatoeëerd.”

 

“Genegenheid en aandacht”

Wat voor mensen komen naar de salon, vraag ik Ginger. “Er komen allerlei mannen, vanaf 18 jaar: van Jantje op de hoek tot bankdirecteur. Ik heb één klant die elke één of twee maanden komt.  Die spaart echt de centjes van z’n AOW op.

Maar er zijn ook de vreselijke omhooggevallen, arrogante mannen uit het bankwezen. Heel flauw gezegd: als die seks willen hebben kunnen zul ook een vrouw uit de kroeg oppikken. Dus daar komen ze niet voor.”

De mannen die kiezen om naar een salon te gaan, hebben iets anders nodig dan seks. “Genegenheid, aandacht. Er zijn er ook genoeg die een babbeltje willen maken of even een knuffel willen. Het is eigenlijk elke keer weer anders. Hoewel het ‘riedeltje’ elke keer hetzelfde is: vragen hoe zijn dag was, samen douchen, dan gaat hij op bed liggen en ga ik masseren.” De reacties zijn wel elke keer verschillend. En dat is wat Ginger zo leuk vindt.

“Ik probeer altijd alles zo luchtig mogelijk te houden. En misschien stel ik me daarbij erg kwetsbaar op. Maar ik wil ze het idee geven dat ze hier niet alleen maar voor een uurtje zijn en dan kunnen ‘optyfen’. Ik wil laten voelen dat ik er voor ze ben.”

 

De drempel is hoog

“Mannen komen naar de salon, omdat ze iets missen. Dat kan een vrouw zijn, dat kan seks zijn, dat kan een orgasme zijn. Ze komen met een behoefte.” En de drempel is hoog.

“O, lieverd, ik hoor zoveel,” antwoordt ze op mijn vraag of haar klanten veel vertellen. “De ene vrouw is in de overgang; de andere vrouw is frigide; de andere wil niet meer; de ander is moe.” Het gaat de mannen om de aanraking, even een aanraking van iemand anders dan hun vrouw.

Er was ook een man die alleen maar wou douchen. Zijn vrouw had watervrees. Met instemming van zijn eigen vrouw boekte de man een uur. “We hebben 40 minuten gedoucht; we hebben gepraat; ik heb hem gewassen. Hij hoefde geen hoogtepunt; daar was het hem niet om te doen. Hij wilde gewoon samen met een vrouw douchen.”

De behoeften lopen echt uiteen. Er zijn ook mannen die alleen maar willen dat ze naast hen op het bed komt liggen. Maar dat vindt Ginger te intiem. Dat wil ze alleen bij haar eigen man.

 

Triootjes

Ze heeft ook koppels gemasseerd. Negen van de tien keer – “het is echt zo lekker afgezaagd” – is het op initiatief van de man, want het staat nog op zijn ‘bucket list’. Ginger legt uit: “Hij wil een triootje, maar naar een parenclub gaan vinden ze te eng. Dus dan komen ze naar een erotische massagesalon. Dan lig ik tussen de man en de vrouw op een groot bed.”

“Ik begin altijd met de vrouw, want de vrouw heeft een hele hoge drempel. Vrouwen kunnen hun behoeftes op een lager pitje zetten, vanwege hun verantwoordelijkheden: het moederschap, het huishouden. Onze seksuele ontlading komt eigenlijk pas dáár ergens.” Ze houdt haar hand net boven de grond.

“Voor mannen ligt die behoefte om te ontladen veel hoger,” gaat ze verder. “Ik spreek ook uit eigen ervaring: ik vind het heerlijk om te vrijen en om seks te hebben met mijn eigen man. Maar ik vind mijn hoogtepunt lang niet zo belangrijk als hij. En als hij een orgasme heeft, geniet ik ook.”

“Het is natuurlijk al een drempel waar een vrouw overheen gaat, omdat ze zich moet uitkleden voor een vreemde dame, in een vreemde ruimte. Haar eigen man is erbij. Alle onzekerheden die een vrouw maar kan hebben, komen in één klap allemaal boven.”

Het is voor vrouwen ook veel lastiger om los te laten, om de golven van het orgasme te ervaren. Mannen hebben veel minder voorwaarden nodig om te genieten van seks.

“Ik vind het ook een eer dat die vrouwen mij het vertrouwen geven om ze te mogen masseren. Ik vind het echt een teken van vertrouwen. Dus ik ben er veel langer mee bezig om de vrouw op haar gemak te stellen, om haar te vertellen dat ze mooi is. En dat zijn vrouwen ook. Vrouwen zijn veel zachter, veel warmer, dan mannen. Dat maakt het ook weer heel erg leuk.” Soms komen de vrouwen in hun eentje terug, met instemming van hun man.

In de salon geldt de regel dat vrouwen niet gevingerd worden; ze mogen alleen klaarkomen door stimulatie van de clitoris. Ginger: “Niet elke vrouw kan dat, en niet elke vrouw kan dat 1-2-3. Dus ja, daar ben je dan wel even mee bezig om de plekjes te vinden waar ze opgewonden van raakt. Wat haar ‘tipping point’ is om zichzelf te laten gaan.”

De man laat ze bij een koppel altijd ‘links liggen’; die geniet namelijk toch wel van het feit dat twee vrouwen “over elkaar heen aan het glibberen zijn”, zoals Ginger plastisch zegt. “Die mannen hoeven alleen maar te kijken.”

 

Nare ervaringen

Ginger heeft een half jaar een uitstapje gemaakt naar een privéhuis. “Dat was nadat ik opgenomen was in het ziekenhuis. Toen heb ik heel lang niet kunnen werken, maar we hadden wel een vakantie geboekt. We hadden de kinderen al helemaal voorbereid dat we naar Frankrijk gingen. Mijn inkomsten waren teruggelopen in de salon, omdat ik niet zoveel had kunnen werken.” Haar stem klinkt zacht terwijl ze over deze periode vertelt.

“In een privéhuis is het verwachtingspatroon heel hoog. Of nee,” corrigeert ze zichzelf, “eigenlijk heel láág. Vanuit de man gedacht: ‘Ik heb kriebel, dan ga ik naar zo’n wijffie toe, doe m’n ding en dan ga ik naar huis.’”

In het begin vond ze het nog wel leuk; het stond op haar “bucket list”. Ze had zich altijd afgevraagd hoe het zou zijn om betaald te worden voor seks. Dat gaf spanning. “Nou, ik kan je vertellen: het is niet zo leuk als dat het lijkt. Als ik het plat zeg, dan word je gewoon niet goed van jezelf.” Ze pauzeert.

“Ik heb in en in respect voor de dames die dat jarenlang kunnen. Maar je sterft helemaal af en dat heeft privé heel erg te lijden gehad.”

“Het komt er eigenlijk op neer dat iemand binnenkomt. Diegene kiest jou. Jij mag gaan liggen. Diegene betaalt dus voor jou. En niet voor je tijd.”

 

“Wat willen die handen?”

“Het enige wat ik op het laatst had was: wat willen die handen? Waar gaan ze heen?  Wat moeten ze? Wat verwachten ze?”

De geplande vakantie naar Frankrijk had ze binnen drie weken bij elkaar. Ze werkte er nog wat langer, omdat andere grote uitgaven door het werk snel binnen handbereik waren. Maar de prijs was hoog. Ze sloot zich af, was niet meer bereikbaar, ze schakelde haar gevoel uit. “Ik wilde niet meer naar buiten of afspreken met vriendinnen, want dan zouden ze vragen hoe het op haar werk was. En dan zou ik erover moeten liegen, want ik was er niet heel blij over dat ik in dat privéhuis werkte.”

Ze vertelt dat ze weleens vier vingers in haar vagina kreeg. Om dan haar grenzen aan te geven, voelde als te laat. Het kwaad was al geschied. Ze voelde zich steeds meer gebruikt.

Haar man vult aan: “Op een gegeven moment werd het zo erg, als we samen op bed lagen en ik legde mijn hand in haar lies, dan schoot ze weg.” Ginger: “Ik dacht alleen maar: doe maar niet – er hebben de hele dag al mannen aan me gezeten.”

De zin in seks met haar man daalde in die tijd tot een dieptepunt. Van minimaal een keer per dag gleed het af naar hooguit een keer per maand. Inmiddels hebben ze de draad weer opgepakt, en moeheid is bij beiden op dit moment de grootste remmende factor.

De communicatie zat op een gegeven moment ook niet goed. “Ginger zat als een soort Jerney Kaagman alleen maar voor zich uit te staren. Ze deed helemaal niks meer,” zegt haar man.

Het was niet makkelijk om uit het wereldje van het privéhuis te stappen. “Ook al is het niet zo dat je bakken met geld verdient. Of beter: het weegt niet op tegen wat het met je doet. Met je lijf,” En met veel nadruk, “en met je hóófd. Het is het niet waard.”

In de massagesalon kan ze zelf kiezen wat ze doet; heeft ze de touwtjes in handen. Natuurlijk krijgt ze de vraag wel of ze voor extra geld een man wil pijpen. In het privéhuis had ze niet zelf de keuze. Nu wel. Er is één klant die “grof geld betaalt voor z’n extraatjes. Tja, je bent gek als je het niet doet. Maar nu is het mijn keuze. Dat maakt het juist zo fijn.” Die man kent ze al heel lang. Al van vóór het privéhuis.

“Laat je vooral niet wijs maken dat er in massagesalons niks gebeurt. Dat zou naïef zijn. Maar de meiden praten er onderling niet over.”

Deel 3 –  Verlies en vreugde èn tips voor jou

 

Vrienden kwijt

Ginger (35), erotische masseuse van beroep, en haar man Gavin zijn nogal wat vrienden kwijtgeraakt toen die wisten wat voor werk Ginger doet. “Vooral vanuit jaloezie,” zegt Gavin. “Want er kwam een nieuwe bank, er kwam een nieuwe tv, er kwam een leuke auto. Vorig jaar hebben we een cabrio gekocht.”

Ginger vult aan: “Daarvóór hadden we een periode waarin we de lege flessen moesten inleveren bij de supermarkt om brood te kunnen kopen. En een pot pindakaas. Ook voor dat deel schamen we ons niet. We zijn van heel ver gekomen. Maar inderdaad, door dat wat ik doe en de promoties van mijn man op zijn werk, is onze financiële situatie sterk verbeterd. En dat zet kwaad bloed.”

Een vriendin vroeg onlangs 500 euro te leen. Ginger schrok en vroeg of ze haar huur niet kon betalen of geen boodschappen kon doen. Ze wist dat die vriendin geregeld weinig geld had. Ze had ook weleens een kar vol boodschappen voor haar betaald. Maar wat bleek? De vriendin wilde nieuwe schoenen en een leuk colbertje kopen. Voor 500 euro. “We zijn echt de beroerdste niet, maar dit hebben we niet gedaan.” Zo geven ze meer voorbeelden van voormalige vrienden die geld leenden en het niet hebben terugbetaald, “omdat jullie toch wel genoeg hebben.” “Dat waren dan toch blijkbaar geen echte vrienden,” merken ze beiden op.

 

“De televisie hebben we contant afgetikt”

“De televisie was de eerste grote uitgave,” vertelt Ginger. “Dat vond ik wel een dingetje, hoor. Die hebben we contant afgetikt. Ik zag heel veel briefjes van 50 verdwijnen.”

Het mooiste voorbeeld vindt ze de cabrio: “We hadden een nieuwe auto nodig. Netjes een budget afgesproken. Ik zag die cabrio en het was stiekem liefde op het eerste gezicht. Maar ja, ver boven budget. Ik heb de auto goed bekeken: de kinderen pasten achterin, het dak lekte niet. Meteen daarna heb ik de aanbetaling gedaan. Die aanbetaling was eigenlijk al ons budget. Ik heb me een week helemaal de klere gewerkt en op het eten thuis bezuinigd en toen kon ik de auto ophalen.”

En trots: “Ja, daar zat echt bloed, zweet en trainen in.” De auto staat op haar naam, ook al heeft ze geen rijbewijs.

Nu ligt het uurloon voor Ginger rond de 55-60 euro. “Er zijn er maar weinig die zo’n uurloon hebben. Weet je, het brengt voor ons veel vreugde mee, want we kunnen nu twee keer op vakantie, we kunnen elke dag een Frans worstje aansnijden, of een keer iets luxer boodschappen doen.”

Ze heeft haar vader niet verteld wat voor werk ze doet. Heel bewust. Hij weet dat ze in een massagesalon werkt. Als gastvrouw. “Dat ben ik natuurlijk ook wel, dus zover zit het niet naast de werkelijkheid.” Haar moeder had ze het graag verteld, maar die is overleden. “Het erotische heb ik volgens mij van mijn moeder. Ze flirtte graag, ze ging topless zonnen. Maar toen ze nog leefde, was ik te jong om het met haar over seks te hebben.”

De kinderen weten het ook niet. Die vragen er nog niet echt naar.

Foto: Rawpixel

Tips voor vrouwen en mannen

Tot slot vraag ik Ginger of ze op basis van haar ervaring tips heeft voor mannen en vrouwen op seksueel gebied. Ze begint met tips voor de vrouwen:

“Heb geduld. Heb geduld met jezelf. Probeer jezelf te accepteren zoals je bent. Met je striae, met je vetkwabben. Want als jij content bent met jezelf, dan wordt de drempel om seks te hebben met je partner vanzelf lager.”

“Ook ik heb mijn onzekerheden. Ook ik vind het niet altijd fijn om naakt voor iedereen te staan. Het is wel makkelijker geworden om mezelf uit te kleden. Maar als je van jezelf en van je lijf kan leren houden, dan kan je jezelf bloot geven aan de ander. En ga gewoon lekker op ontdekkingstocht uit bij jezelf. Het klinkt heel cliché, maar als je zelf weet wat je zelf lekker vindt, dan is het makkelijker om aan te geven wat fijn is.”

“Plus wat ik in een relatie heel erg belangrijk vind, is: vertrouw elkaar genoeg om het met elkaar erover te hebben. Wij hebben samen de stap gezet naar een parenclub, omdat we openlijk onze fantasieën met elkaar uitwisselden. Mensen zeggen dat seks heel belangrijk is in een relatie. Daar ben ik het wel mee eens, maar communicatie komt daar eigenlijk heel nauw bij kijken. Seks is niet plat op je rug gaan liggen en gáán.”

 

“Bespreek je behoeftes, wat je fijn vindt, hoe je het fijn vindt, wat je nog wil beleven”

Ginger vertelt gepassioneerd verder: “Ik vind dat als je in een relatie zit met elkaar, waarin je elkaar vertrouwt, dan hoeft niks te gek te zijn. Praat erover en blijf er vooral niet mee zitten. Anders blijven er vragen hangen, van ‘hoe zou het zijn? Hoe zou het voelen?’ Er zijn genoeg vrouwen die altijd maar hetzelfde doen of krijgen. Dat vind ik zonde. Het draait om communicatie.

Het is een wisselwerking tussen twee personen. Als je aangeeft wat je wil dan kan je er allebei van genieten.”

 

“Heb geduld”

“Voor de man geldt hetzelfde: heb geduld met de vrouw. Mannen zijn soms ongeduldig en egoïstisch. Ze zijn vooral met hun eigen orgasme bezig. Maar de vrouw wil ook genieten, in welke hoedanigheid dan ook. Dan staat het hoogtepunt niet eens voorop. Maar laat haar ook genieten en laat haar voelen dat ze bijzonder is en mooi is. Dan heb ik het niet over de roosjes en de kaarsjes!” En met een lach: “Daar zitten we ook niet altijd op te wachten.”

[paytium_content payment="paid"]