Selecteer een pagina

Uit je hoofd, in je lijf

Kun jij genieten van seks en intimiteit? Durf jij aan te geven wat je wel en niet wilt? Voel jij na een vrijpartij verbonden en vervuld? Of blijf je ‘in je hoofd’? Durf je je niet te laten gaan? Weet je misschien niet hoe je je kan laten gaan?

Remmende factoren

Soms kun je vanzelf volop genieten van seks, soms moet je het leren. Of opnieuw leren. Er zijn zoveel remmende factoren als het gaat om seks. Het kan natuurlijk zijn dat je niet goed weet wat je fijn vindt en daardoor niet volop opgewonden raakt. Het kan zijn dat je teveel gericht bent op klaar ‘moeten’ komen. Misschien ga je over je grenzen om je partner te plezieren. Of kun je je niet goed overgeven als hij jou genot wil geven. Het kan zijn dat je vanuit je opvoeding hebt geleerd dat je geen lustgevoelens mag hebben. Of je vindt jezelf niet mooi.

Stress of nare ervaringen kunnen ook de zin in seks en het genieten van seks ondermijnen. Je hebt een miskraam gehad of hebt een kindje verloren. Je bent aangerand of verkracht.

Wat de oorzaken ook zijn, het is goed om deze belemmeringen aan te pakken. Want de gouden (of misschien wel beter: gitzwarte) regel met seks is: Use it or lose it. Als je niet regelmatig seks hebt, krijg je steeds minder zin, raak je steeds minder snel opgewonden en wordt het dus vanzelf steeds minder leuk.

Levensbehoefte

Seks is een levensbehoefte. Seks is gezond en kan je plezier geven en je gelukkiger maken. We hebben 99% van de tijd seks voor genot en slechts 1% voor voortplanting. Hoe fijn zou het dan zijn als je er echt van kan genieten? Zowel genot durft te geven als te ‘ontvangen’?

Workshop

Erna en Evelyn hebben speciaal voor jou een workshop ontwikkeld, waarin je jouw belemmeringen gaat verhelderen en loslaten, je inzicht krijgt in hoe het werkt met zin hebben in seks, hoe je aangeeft wat je wel en niet wilt. Dit allemaal in een veilige groep met vrouwen die het net zo spannend vinden als jij.

Wij helpen alle vrouwen om meer te kunnen ontspannen en genieten van seks, zonder dat je over je eigen grenzen gaat. Zelfs als je tot nu toe niet weet hoe je kunt genieten van seks en ook als je nu geen partner hebt.

We gaan stap voor stap aan de slag om de blokkades helder te krijgen en ze los te laten. Je krijgt ook uitleg over je lichaam, over hoe het nou eigenlijk werkt ‘daar beneden’. We gaan oefenen hoe je je grenzen én je wensen aangeeft. Dit alles door een combinatie van uitleg, oefeningen en EMDR*-technieken.

* EMDR staat voor eye movement desensitization and reprocessing. Lees hier meer over EMDR.

Mijn probleem heb ik altijd verborgen gehouden, uit schuldgevoel en schaamte

Ik wilde seks om verbinding te voelen met mijn partner, maar zag steeds voor me hoe de seks zou lopen. Het werd zo erg, dat ik al weerstand voelde als ik dacht aan seks. Dat was echt heel vervelend. Ik kon niet meer genieten van het moment.

De workshop had meteen mijn interesse, omdat het aansloot op waar ik mee worstelde. Ik moest wel over een drempel heen om het met mijn partner te bespreken, omdat je het dan echt als probleem neerzet.

Mijn probleem heb ik altijd verborgen gehouden, uit schuldgevoel en schaamte. Tijdens de workshop voelde ik de vrijheid en veiligheid om er wel open over te zijn. Het hielp dat ik merkte dat dat voor de anderen ook zo was. Het was een diverse groep met diverse problemen.

De workshop heeft me duidelijk gemaakt dat ik niet gewend ben om mijn wensen aan te geven. En mijn partner ook niet.  We hebben na de workshop heel veel gepraat. Dat was verbindend en nu voel ik ook meer verbinding in het fysieke contact; meer met elkaar, meer samen. Als ik toch in mijn hoofd schiet, kan ik nu mezelf herpakken en bedenken dat het niet zo hoeft te gaan als ik denk. Gister ben ik naar de sauna geweest. Het was een heel nieuwe beleving: ik heb echt genoten, steeds meer lijf en steeds minder hoofd. Ontwikkelingen waar ik heel vrolijk van ben!

Voor vrouwen zoals ik, die gewend zijn alles te beredeneren en te analyseren, is de workshop super. Tijdens de workshop doe je veel, kun je minder lang nadenken. Het komt meteen bij je binnen en je ziet meteen wat voor effect het heeft.

Simke, 34 jaar

Voor alle duidelijkheid

Je hoeft geen trauma’s te hebben om deel te nemen aan de workshop. EMDR helpt namelijk ook bij belemmerende gedachten of blokkades, los van of die zijn gebaseerd op je opvoeding, door nare ervaringen of trauma’s.

De workshop is alleen voor vrouwen. Kleding blijft gewoon aan. We gaan geen gekke dingen doen. En we respecteren elkaars en onze eigen grenzen. Altijd.

Over ons

Erna Beers is arts en seksuoloog in spé, bekend van de succesvolle online cursus Train je vaginale spieren. Haar wens is dat seks voor iedereen weer leuk wordt en ze helpt incontinentie de wereld uit!
Evelyn van der Stok is een ervaren en zeer succesvolle EMDR*-therapeut en op missie om Nederland Traumavrij te maken. Kijk maar eens op traumavrij.nl.

Ik deed mee met de workshop Seks: Uit je hoofd, in je lijf, omdat ik me geremd voelde en pijn had tijdens het vrijen en moeilijk tot orgasmes kon komen. Tijdens het webinar en op de website kwamen Evelyn en Erna heel prettig over. Omdat ik de kosten prima vond en ik graag snel aan de slag wilde, ging ik ervoor.
Erna en Evelyn bleken zeer toegankelijk èn heel professioneel. De kennis op hun vakgebied is groot en hun enthousiasme werkt aanstekelijk. Ik vond het prettig dat er alleen maar vrouwen zijn. Er was een sfeer van vertrouwen, waardoor iedereen open durfde te praten.
Ik vond het goed te beseffen hoe mijn ouders mij hebben opgevoed qua seksualiteit en hoe dat doorwerkt in mijn leven. En ik weet nu wat ik moet doen als ik met mezelf speel en de hoogste opwinding verlies. Ik dacht altijd dat het dan helemaal weg was. Maar door de heldere uitleg lukt het nu om opnieuw en dieper opgewonden te raken en klaar te komen.
Janny, 60 jaar

 

Praktische informatie

Je kunt kiezen uit twee opties: 8 en 9 decemberTwee dagen van 10-17 uur op een mooie locatie in Hilversum, inclusief een heerlijke lunch, koffie/thee/water, met twee experts die jou vakkundig begeleiden.

Normaal gesproken betaal je daar €597 voor. Wij bieden de cursus nu aan voor de bijzondere prijs van €347. 

 

Maar… nu tijdelijk voor slechts € 247

 

Wil je de stap maken om uit je hoofd en in je lijf te leren komen, zodat je echt geniet van seks? En om daar tot ver over je 80e plezier in te hebben? Meld je dan nu aan!

Meld je nu aan voor 8 en 9 december!

 

Let op: Aanmelden voor de workshop op 8 en 9 december kan tot 29 november 23:59 uur.

De inschrijving sluit over:

[ec id="2"]

© 2016-2022, Vaginale spieren | Erna Beers | Van Hengellaan 2 | 1217 AS Hilversum | contact@ernabeers.nl