Selecteer een pagina

Train je vaginale spieren

 

de enige training die zorgt voor leukere seks én je urineverlies stopt

Ben jij er klaar voor om weer te kunnen hardlopen, lachen, springen, niezen zonder bang te zijn voor urineverlies?


Wil jij meer zin in seks, meer kunnen genieten van seks, meer verbinding maken met je eigen lichaam (en dat van je partner)?

Twee vliegen in één klap


Waarom staan seks en incontinentie in één zin? Omdat je door het trainen van je vaginale spieren twee superbelangrijke delen van je lichaam aanpakt:

  1. Je maakt je bekkenbodemspieren flexibel, waardoor je urineverlies stopt, zowel tijdens ‘oeps-momentjes’ als tijdens inspanning, zoals hardlopen, wandelen, trampoline springen
  2. Je traint je vaginale spieren, waardoor je meer gevoel krijgt in je vagina, meer in contact komt met je lichaam, en daardoor meer plezier ervaart tijdens het vrijen. 
En dat in maar 10 minuten per dag,
zelfs als de behandeling door je bekkenbodemtherapeut geen effect heeft gehad,
en zelfs als je al jarenlang klachten hebt

De training is voor jou:

  • Als je een vrouw bent tussen de 15 en 105 jaar
  • Af wilt van ongewild urineverlies (incontinentie) of het wilt voorkómen
  • Leukere seks wilt
  • Of allebei (en wie wil dat nou niet?)
  • Als je wilt kunnen hardlopen, springen, lachen, niezen, wandelen zonder dat je incontinentiemateriaal, inlegkruisjes of maandverband wilt dragen
  • Als je meer zin wilt krijgen in seks, meer gevoel wilt hebben in je vagina tijdens de seks en makkelijker wilt kunnen klaarkomen

De helft van alle vrouwen krijgt last van urineverlies

Het is dus niet zo gek als het bij jou ook speelt. En als je geen last hebt van incontinentie, wees dan blij. Maar weet ook: voorkómen is beter dan genezen.

Het kunnen druppeltjes zijn, maar vaker zijn het scheutjes urine die je ongewild verliest. De schrik en de schaamte zijn zó vervelend. Je leert ermee leven, draagt inlegkruisjes of incontinentiemateriaal. Maar een oplossing is dat natuurlijk niet. En je past je leven aan, soms onbewust: je vermijdt de trampoline, je stopt met hardlopen, je lacht niet meer voluit.

Het wordt er niet beter op als je er niks aan doet. De ernst kan lang hetzelfde blijven, maar vroeger of later wordt het erger. Dat is de zekerheid die je hebt.

seks gaat niet altijd vanzelf

Soms is seks ‘vanzelf’ al geweldig. We zien het in films, boeken over seks gaan als warme broodjes over de toonbank. Het lijkt allemaal zo makkelijk en zo vanzelfsprekend.

Stel jezelf eens de volgende vragen: Hoe vaak heb jij zin in seks? Raak je echt opgewonden? Word je vochtig genoeg? Heb je pijn bij de penetratie? Heb je gevoel in je vagina? Kom je klaar tijdens de seks? Als je met je partner vrijt, neemt de band tussen jullie dan toe?

Ook al lijken we in Nederland heel open over seks, dat zijn we nog lang niet genoeg. Seks kan echt leuker en in veel gevallen véél leuker!

Praten over seks is nog steeds voor veel mensen taboe, zelfs in een relatie. Je relatie kan er zelfs onder gaan lijden of je kunt bang zijn om een relatie aan te gaan als je niet zo goed weet hoe je kunt genieten van seks.

Ook voor seks geldt: het wordt vaak niet vanzelf beter. Je zult er zelf iets aan moeten doen om het tij te keren.

Stel nou…

√ dat je niet meer hoeft na te denken als je moet niezen, hoesten of lachen?

√ dat je weer kunt sporten zoals jij dat wilt?

√ dat je (weer) zin krijgt in seks, vanuit jezelf?

√ dat je echt kunt genieten van seks?

√ dat je kunt klaarkomen als je dat wilt?

√ dat je weet wat je lekker vindt èn dat ook kan aangeven aan je partner?

Succesvolle aanpak

Dat de training van je vaginale spieren snel merkbaar effect heeft, is niet zo gek. Je traint op een unieke manier die al eeuwenlang succesvol is gebleken.

Een aantal van de oefeningen komt uit het oude China, waar de vrouwen hun vaginale spieren al trainden. Incontinentie kenden ze niet, ook niet na het krijgen van kinderen en ook niet na de overgang. Deze Taoïstische vrouwen hadden als doel de seks te verbeteren.

In de jaren 1950 adviseerde dokter Kegel, gynecoloog in Amerika, om je vaginale spieren te trainen. Maar liefst 90% van de vrouwen met ongewild urineverlies kwamen van hun klachten af. En als ‘bijwerking’ bleek de seks stukken leuker te worden.

Als jij je vaginale spieren traint krijg jij ook meer gevoel in je vagina, kun je meer genieten van seks, krijg je energie van seks, stopt je incontinentie (of je voorkómt het).

effectiever dan andere behandelingen

Misschien heb je al oefeningen gedaan. Oefeningen die je van je huisarts of een bekkentherapeut hebt gekregen. Of hebt gelezen in een tijdschrift of op internet. Waarschijnlijk bestonden die oefeningen uit het samenknijpen van je bekkenbodemspieren, met of zonder gebruik van Yoni eitjes of balletjes.

Helaas zijn die oefeningen niet heel effectief: slechts 50% van de vrouwen merkt effect. Sterker nog: veel vrouwen krijgen alleen maar verkrampte bekkenbodemspieren die alleen maar meer klachten geven: méér urineverlies, pijn bij het vrijen en niet (meer) kunnen klaarkomen.

Waarom die oefeningen dan nog steeds worden geadviseerd? Ik heb geen idee. Maar ik weet wel dat ik daar verandering in breng met de unieke combinatie van ‘oude’ en ‘nieuwe’ kennis. Incontinentie is niet nodig en geen zin in seks ook niet!

Makkelijker, intenser en langer klaarkomen

Ik wilde kunnen klaarkomen tijdens penetratie, zonder inlegkruisje de dag door kunnen en geen pijnlijke baarmoedermond meer tijdens penetratie. Na 1 week trainen kon ik beter ontspannen tijdens seks, had ik meer gevoel in mijn vagina en kon ik makkelijker klaarkomen. Na 4 weken trainen merkte ik dat ik sneller opgewonden en vochtig werd, veel meer gevoel had binnen en buiten mijn vagina en makkelijker, intenser en langer kon klaarkomen. Heerlijk!

Wendy, 32 jaar

Eindelijk geen urineverlies meer

Ik had al jaren last van urineverlies en de ene schimmelinfectie na de andere. Ik droeg continu inlegkruisjes. Ik twijfelde of ik de cursus moest gaan doen, omdat ik eigenlijk niet verwachtte dat het zou helpen.

Maar na een week oefenen had ik al minder klachten! Daardoor durfde ik thuis het inlegkruisje weg te laten. Een paar weken later had ik helemaal geen urineverlies en schimmelinfecties meer. Drie maanden na de cursus draag ik niet eens meer inlegkruisjes. Ik hoef niet meer na te denken over of er een wc in de buurt is en lange autoritten maak ik ook zonder stress. Ik kan mijn urine gewoon ophouden. Ik ben er eindelijk echt vanaf!

Ingrid, 54 jaar

Van een -10 naar een 7!

Mijn man en ik stonden op een tweesplitsing: of we gaan samen verder, of we gaan uit elkaar. We hadden nog wel seks, omdat ik vond dat ik niet elke keer ‘nee’ kon zeggen. Ik kon er absoluut niet van genieten.

Door de cursus is onze relatie enorm verbeterd: van een -10 naar een 7! We hebben veel meer lichaamscontact en ik geniet daarvan. Vroeger vond ik het echt afschuwelijk om tegen elkaar aan te liggen, maar nu vind ik het gewoon fijn. Ik zoek hem nu ook op. We hebben nu elke dag intimiteit en seks!

Silvia, 45 jaar

In je eigen huis

De training is online, wat betekent dat je gewoon thuis kunt oefenen. Je hoeft dus niet je ziel en zaligheid letterlijk en figuurlijk bloot te leggen aan anderen.

Er is een besloten Facebook groep om je ervaringen te delen, maar dat is niet noodzakelijk om de training te kunnen doen.

A., 50 jaar: “Voor de Facebook groep heb ik me niet aangemeld. Over dit onderwerp hoeven andere mensen niet 1-2-3 van alles te weten. De cursus zonder de Facebook groep was voldoende, want ik ben van mijn klachten af!

privé en respectvol

Respect, zorgvuldigheid en kwaliteit staan heel hoog in het vaandel. Je mag alles vragen, alles vertellen. Er wordt altijd respectvol op gereageerd. Je kunt er ook op vertrouwen dat jouw vragen of verhalen niet op straat terecht komen.

Wat betreft jouw persoonlijke gegevens, zoals je naam en adres, is alles geregeld volgens de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG).

Ook aan het cursusmateriaal is gedacht: dat komt in een neutrale verpakking naar je toe. Je kunt het dus met een gerust hart bij de buren laten bezorgen.

10 minuten per dag

Als je iets nieuws wilt leren, moet je trainen. Zo is het gegaan met leren lopen en zo is het ook met het trainen van je vaginale spieren. Je traint je spieren drie keer per week, zo’n 10 minuten per keer. Daarnaast heb je tijd nodig voor de uitleg en de andere oefeningen. Maar echt: met 10 minuten per dag kun je jouw urineverlies stoppen en de seks (weer) leuk maken! En weet je dat je na de cursus meestal helemaal niet meer hoeft te trainen? Als je vaginale spieren ‘snappen’ wat ze moeten doen, dan doen ze dat gewoon! Hoe fijn is dat?

helemaal zelf of met hulp

De training kun je helemaal zelfstandig volgen als online cursus. Is dat nou helemaal niks voor jou, dan kun je de training evengoed doen. Je kunt namelijk kiezen voor een combinatie van de online cursus met 1-op-1 coaching of met groepscoaching. Daarnaast kun je ook kiezen voor een op maat gesneden, individueel coachingstraject.

Granieten garantie

Het doel is dat jij tevreden bent en merkbaar effect hebt op je incontinentie of je seksleven. Mocht je merken dat de cursus geen effect heeft, terwijl je wel de oefeningen hebt gedaan, dan kun je dat aangeven. We zoeken samen naar een oplossing, zodat je alsnog effect krijgt. Komen we daar niet uit, dan krijg je je geld terug.

Je krijgt dus recht op retour, terwijl je bij een online training wettelijk gezien geen recht daarop hebt. Het is namelijk een digitaal product: je kunt het cursusmateriaal downloaden en opslaan. Daardoor kun je de training eigenlijk niet retourneren.

Maar omdat de training echt effect heeft als jij de oefeningen doet, wijken we af van deze wettelijke norm. Al heel veel cursisten hebben het bewezen dat het echt kan. En wat dacht je van al die Taoïstische vrouwen uit het oude China en die Amerikaanse patiënten van dr. Kegel?

 

Training vol eye openers

Ik begon aan de cursus om van mijn stressincontinentie af te komen, om mijn plezier tijdens de seks te verhogen en omdat ik had gehoord dat het trainen van je vaginale spieren ook helpt om meer zelfvertrouwen te krijgen. Dat zelfvertrouwen groeide al heel snel.

De seksuele voorlichting die Erna geeft, zit vol eye openers. Ik beschouwde mezelf als iemand die veel weet, maar blijkbaar wist ik nog niet zoveel van het vrouwelijk lichaam, van seks en van mijn vaginale spieren. Erna weet en leert mij zoveel!

Na de cursus heb ik al een heel stuk minder last van stressincontinentie. Gister moest ik drie keer achter elkaar niezen. Hét recept voor urineverlies, maar nu lukte dat gewoon. Ik voel nu veel beter hoe ik mijn spieren kan aanspannen.

Tijdens de seks voel ik veel meer en is het klaarkomen intenser. Ik ervaar dat als een enorme rijkdom.

Mascha, 46 jaar

 

Een strakke ’binnenkant’

Ik verbaas me echt dat wij vrouwen het al die tijd maar gewoon hebben geaccepteerd dat je urine verliest. Inclusief mezelf, hoor! En dat de geneeskunde en de hele markt er in meegaan. Wel sporten in de sportschool voor een strakke buitenkant, maar niemand die bedenkt dat een strakke ’binnenkant’ eigenlijk veel waardevoller is… Tot nu!

Fiona, 43 jaar

Ontdekkingstocht en vooral heel leuk

De training was voor mij een ontdekkingstocht naar mijn eigen gevoel. Ik merkte dat ik me weer sexy ging voelen en ik kreeg meer energie. Het ging weer stromen. En het is vooral een heel leuke training!

Meike, 32 jaar

De cursus is de investering dubbel en dwars waard

Ik had eigenlijk geen klachten, maar ik vind het geweldig om me te ontwikkelen. Zo kon ik wel vaginaal klaarkomen, maar niet vaker achter elkaar. Ik kon ook niet klaarkomen tijdens penetratie. Erna´s enthousiasme, haar positieve ervaringen en mijn nieuwsgierigheid maaken dat ik de cursus ben gaan doen.

Ik kan nu meerdere keren achter elkaar klaarkomen, ook tijdens penetratie. De cursus is echt een aanrader als je de seks leuker wilt maken, ook als je helemaal geen last hebt van incontinentie.

De cursus is de investering dubbel en dwars waard!

Matty, 28 jaar

deskundige begeleiding

Tijdens de training wordt je deskundig begeleid door Erna Beers, arts is en seksuoloog in spé. Respect, zorgvuldigheid en kwaliteit staan bij haar hoog in het vaandel. Haar enthousiasme, openheid en toegankelijkheid maken dat de training leerzaam én leuk is en je ongelooflijk veel leert, waar je de rest van je leven mee verder kunt. De training geeft ze vanuit haar overtuiging dat incontinentie niet nodig is en dat seks echt leuk kan zijn. Voor elke vrouw (en man).

Lees hier meer over Erna…

Erna’s openheid, heldere uitleg en alle achtergrondinformatie maken de training zeer toegankelijk.

Roelie, 54 jaar

Ik heb enorm veel geleerd. Heel veel vrouwen weten helemaal niet hoe hun lichaam in elkaar zit. Ik vind het heel goed dat Erna dat uitlegt. Het is ook fijn dat ze arts is. Ze helpt fabeltjes de wereld uit, zoals dat vrouwen niet zouden kunnen klaarkomen.

Matty, 28 jaar

De training

l

advies op maat

Voor de start van de training krijg je een uitgebreide online intake van 45 minuten, waardoor je precies weet wat je klachten zijn en waar je tijdens de training op moet letten. Advies op maat dus, ook als je de cursus online doet.

De simpelheid en effectiviteit van de oefeningen, de enthousiaste begeleiding en duidelijke uitleg en de enorm goede resultaten worden specifiek genoemd.

u

vraag en antwoord

Je kunt alle vragen stellen die je hebt. Via de mail, via de live online Q&A sessie of in de besloten Facebook groep. Je krijgt altijd antwoord. Bij uitgebreide vragen is een coachingsafspraak handig.

video's

Ruim 4 uur aan superinteressante en vooral ook leuke uitleg, vol eye-openers. Op je computer, tablet of telefoon kun je ze bekijken.

Audio's

De vijf audio’s leiden je door veel van de oefeningen heen, zodat je precies weet wat je moet doen. Je kunt ze downloaden en keer op keer luisteren.

i

uitleg op papier

Alle uitleg is ook verkrijgbaar als pdf. Voor als je liever leest dan luistert. Je kunt het ook printen en bewaren.

cursusmateriaal

Je krijgt het materiaal waar je je vaginale spieren mee traint t.w.v. € 75 incl. btw thuisgestuurd in een neutrale verpakking, met duidelijke uitleg erbij.

je eigen tempo

Je krijgt zes maanden toegang tot de inhoud, zodat je in je eigen tempo kunt trainen. Ook een vakantie tussendoor is geen probleem.

w

coaching

Coaching kan je helpen je doelen te halen, als stok achter de deur of als steuntje in de rug. Je hoeft niet de deur uit, want we ontmoeten elkaar online.

begeleiding op maat

Je kunt kiezen hoe jij traint. Je kunt de online cursus individueel volgen, of met online coaching in een kleine groep of 1-op-1. Daarnaast kun je voor een 1-op-1 traject kiezen dat op jouw doelen is afgestemd.

besloten facebook groep

Er is een besloten Facebook groep waar je de andere deelneemsters van de training kunt ‘ontmoeten’. Je kunt je vragen stellen, ervaringen delen, je krijgt extra tips en filmpjes. Deelname aan de Facebook groep is niet noodzakelijk om de training te kunnen volgen.

N

granieten garantie

De training is zo effectief, dat je echt verschil merkt als je de oefeningen doet. Mocht toch blijken dat je klachten niet verbeteren terwijl je wel getraind hebt en we komen niet tot een oplossing die alsnog tot effect leidt, dan krijg je je inschrijfgeld terug. Het cursusmateriaal mag je houden.

aanmelding en investering

Drie keer per jaar kun je starten met de online training, in januari, mei en september. In 12 weken train je je vaginale spieren. Je kunt daarnaast kiezen voor coaching in een kleine groep of 1-op-1 coaching.

Kies je voor individuele coaching, dan kun je je daarvoor aanmelden. Je start in overleg met Erna. Het aantal plekken is beperkt, dus houd rekening met een wachttijd.

© 2016-2022, Vaginale spieren | Erna Beers | Van Hengellaan 2 | 1217 AS Hilversum | contact@ernabeers.nl