Selecteer een pagina

Ik kijk de ruimte rond. Allemaal vrouwen, allemaal verschillend.

Maar ook allemaal met eenzelfde probleem: niet echt kunnen genieten van seks. Omdat ze in hun hoofd blijven tijdens een vrijpartij.

Inmiddels weet ik dat de workshop verschil maakt voor al deze vrouwen. Wezenlijk verschil.

Het mooiste is dat verschil te horen uit de mond van de deelneemsters.

Zoals Simke, een ontwikkelde, zelfbewuste vrouw met een fijne relatie, jonge kinderen.

Die ondertussen al jaren rondliep met een probleem dat almaar groter werd.

Ze voelde weerstand als ze alleen al dacht aan seks. En dat terwijl ze eigenlijk nog een kindje wilde…

“Ik wilde seks om verbinding te voelen met mijn partner, maar zag steeds voor me hoe de seks zou lopen. Het werd zo erg, dat ik al weerstand voelde als ik dacht aan seks. Dat was echt heel vervelend. Ik kon niet meer genieten van het moment.

“Ik moest wel over een drempel heen om het met mijn partner te bespreken, omdat je het dan echt als probleem neerzet.”

De workshop had meteen mijn interesse, omdat het aansloot op waar ik mee worstelde. Ik moest wel over een drempel heen om het met mijn partner te bespreken, omdat je het dan echt als probleem neerzet.

“Mijn probleem heb ik altijd verborgen gehouden, uit schuldgevoel en schaamte”

Mijn probleem heb ik altijd verborgen gehouden, uit schuldgevoel en schaamte. Tijdens de workshop voelde ik de vrijheid en veiligheid om er wel open over te zijn. Het hielp dat ik merkte dat dat voor de anderen ook zo was. Het was een diverse groep met diverse problemen.

“Ik was niet gewend om mijn wensen aan te geven.”

De workshop heeft me duidelijk gemaakt dat ik niet gewend ben om mijn wensen aan te geven. En mijn partner ook niet.  We hebben na de workshop heel veel gepraat. Dat was verbindend en nu voel ik ook meer verbinding in het fysieke contact; meer met elkaar, meer samen.

“Als ik toch in mijn hoofd schiet, kan ik nu mezelf herpakken.”

Als ik toch in mijn hoofd schiet, kan ik nu mezelf herpakken en bedenken dat het niet zo hoeft te gaan als ik denk. Gister ben ik naar de sauna geweest. Het was een heel nieuwe beleving: ik heb echt genoten, steeds meer lijf en steeds minder hoofd. Ontwikkelingen waar ik heel vrolijk van ben!

“Je ziet meteen wat voor effect het heeft.”

Voor vrouwen zoals ik, die gewend zijn alles te beredeneren en te analyseren, is de workshop super. Tijdens de workshop doe je veel, kun je minder lang nadenken. Het komt meteen bij je binnen en je ziet meteen wat voor effect het heeft.”

Een half jaar later gaat het nog steeds goed met Simke en haar man. En… er is een kindje op komst!